Ogólnopolskie Stowarzyszenie Pomocy Chorym Na Przewlekłą Białaczkę Szpikową

List otwarty do naszego przyjaciela- kolegi Jacka Gugulskiego Prezesa naszego Stowarzyszenia

Witaj Jacku,

Wiemy, że obecnie jesteś w Klinice Hematologii w Warszawie i jesteś przygotowywany do przeszczepu szpiku kostnego od Dawcy niespokrewnionego.

Chcielibyśmy powiedzieć Ci, ze w tych trudnych chwilach dla Ciebie i Twoich Najbliższych jesteśmy z Tobą i niech nasze słowa będą otuchą i głębokim przekonaniem, że przeszczep uda się, a Ty szybko powrócisz do zdrowia. Będziemy czekać na Ciebie aż odzyskasz siły i wrócisz do działalności społecznej, i tak jak to było do tej pory będziesz mógł nieść pomoc i wsparcie ludziom chorym. Jesteśmy przekonani, że tak jak Sobie zaplanowałeś w okresie rekonwalescencji nie będziesz dużo myślał o swoich kłopotach ze zdrowiem i wrócisz do pisania książki.

Wszyscy czekamy na bardzo dobre wiadomości od Ciebie i pragniemy aby przeszczep Ci się udał. Tym bardziej, że transplantacja szpiku u Ciebie rozpocznie się 22 09 2017 – tj. w Dniu który został uchwalony jako Światowy Dzień Chorego na PBSz. i jest on obchodzony na całym świecie. Jesteśmy z Tobą z dobrymi myślami, modlitwą oraz życzliwym słowem. Wszyscy trzymamy kciuki za Twoją udaną transplantację.

Członkowie Zarządu Ogólnokrajowego Stowarzyszenia Pomocy Pacjentom Chorym na Przewlekłą Białaczkę Szpikową, którego jesteś Prezesem oraz wszyscy członkowie tego wspaniałego Stowarzyszenia.

Członkowie Ogólnoświatowej Organizacji Pacjentów z PBSz – CML Advocates Network oraz innych Światowych Organizacji Pacjenckich.

Przyjaciele i znajomi, których Masz tak wielu.